Slideshow Image 0
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2

ERASMUS+

 

Programul Erasmus Plus sau Erasmus+ este programul Uniunii Europene care sprijină studenţii in domeniul educaţiei şi formării profesionale prin intermediul burselor de mobilitate de studii respectiv burse de mobilitate de plasament.

Programul începe în anul 2014 şi continuă până în anul 2020.

Pentru informaţii legate de cadrul de organizare al programului se poate consulta pagina oficială a Comisiei Europene (click aici).

***

Interviu de selecţie organizat de către Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei pentru bursele de mobilități studențești din anul universitar 2018-2019.

***

 

 

Promovarea programului ERASMUS+
In data de 27 octombrie 2015, se va organiza o intalnire cu tema Oportunități Erasmus, pentru promovarea programului Erasmus+ ; cu aceasta ocazie se vor face prezentări ale programului Erasmus+ cu atenție specială privind mobilitățile pentru studenti si serviciul european de voluntariat (EVS). Dorim sa subliniem faptul ca aceste tipuri de actiuni reprezinta oportunitati educationale oferite de catre Comisia Europeana studentilor de a beneficia de experiente interculturale si de a dobandi noi abilitati pe plan profesional si personal. La acest eveniment vor participa 7 tineri aflati in Oradea in cadrul unui program de voluntariat EVS, care doresc sa vorbeasca despre ce au facut pe parcursul stagiului lor si cum ii ajuta pe ei experienta EVS. Activitatile voluntarilor au fost axate pe dezvoltarea unui program de educatie pentru copiii 6-12 din Oradea in care sa se promoveze miscarea, outdoor, educatia pentru natura. De asemenea, acesta intalnire este o buna ocazie pentru fostii studenti Erasmus sa impartaseasca cu toata lumea experienta lor Erasmus ; pentru studentii care sunt acum cu o bursa Erasmus la Universitatea din Oradea, sa isi prezinte tara si universitatea de unde vin sau pur si simplu sa ne spuna cum este sa fii student Erasmus ; iar pentru toti care sunt interesati de programul Erasmus este o buna ocazie sa afle mai multe despre acesta. In consecinta, va rugam sa ii anuntati pe studenti despre aceasta intalnire din ziua de marti, 27 octombrie de la ora 12 in sala de Conferinte a Bibliotecii Universitatii din Oradea; in atasament gasiti un afis pentru acest eveniment. AFIŞUL EVENIMENTULUI